Облагополучном замужестве девицы
Господу Иисусу Христу
Молитва
О Всеблагий Господи, я знаю, что великое счастье мое зависит от того, чтобы я Тебя любила всею душою и всем сердцем моим и чтобы исполняла во всем святую волю Твою. Управляй же Сам, о Боже мой, душою моею и наполняй сердце мое: я хочу угождать Тебе одному, ибо Ты Создатель и Бог мой. Сохрани меня от гордости и самолюбия: разум, скромность и целомудрие пусть Украшают меня. Праздность противна Тебе и порождает пороки, подай же мне охоту к трудолюбию и благослови труды мои. Поелику же закон Твой повелевает жить людям в честном супружестве, то приведи меня, Отче Святый, к сему освященному Тобою званию, не для угож дения вожделению моему, но для исполнения предназна. чения Твоего, ибо Ты Сам сказал: нехорошо человеку быть одному и, создав ему жену в помощницу, благословил их расти, множиться и населять землю.
Услышь смиренную молитву мою, из глубины де вичьяго сердца Тебе возсылаемую: дай мне супруга чес тнаго и благочестиваго, чтобы мы в любви с ним и в согласии прославляли Тебя, милосерднаго Бога: Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Апостолу Андрею Первозванному
Святителю Николаю Чудотворцу
Тропарь (общий святителям), глас 4-й
Правило веры и образ кротости, воздержания учителя яви тя стаду твоему, яже вещей истина, сего ради стяжая еси смирением высокая, нищетою богатая. Отче священно- начальниче Николае, моли Христа Бога спастися душам нашим.
Кондак, глас 3-й
В Мирех, святе, священнодействитель показался еси, Христово бо, преподобне, Евангелие исполнив, положил еси душу твою о людех твоих и спасл еси неповинныя от смерти. Сего ради освятился еси яко великий таинник Божия благодати.
О всесвятый Николае, угодниче преизрядный Господень, теплый наш заступниче и везде в скорбех скорый помощниче! Помози ми, грешному и унылому в настоящем сем житии, умоли Господа Бога даровати ми оставление всех моих грехов, елико согреших от юности моея, во всем житии моем, делом, словом, помышлением И Всеми моими чувствы. И во исходе души моея помози ми. окаянному, умоли Господа Бога, всея твари Содетеля набавити мя воздушных мытарств и вечнаго мучения: да всегда прославляю Отца и Сына и Святаго Духа и твоё милостивное предстательство, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Праведному Филарету Милостивому
Тропарь, глас 4-й
Аврааму в вере подражая, Иову же в терпении последуя, отче Филарете, благая земли разделял еси неимущим и лишение сих терпел еси мужественне. Сего ради светлым тя венцем увенча Подвигоположник, Христос Бог наш, Егоже моли спастися душам нашим.
Кондак, глас 3-й
Стихира, глас 2-й
Благотворяй бо от Бога есть, глаголет Богослов, и ты убо от Бога еси, милостиве Филарете. Якоже бо Божие есть тако и твое бысть дело, еже благодеяти, Того убо по естеству, твое же по причастию.
дайвинг в дахабекартины искусствоорганизация своего делаэкономика америкисистема образования рфspa маникюрпроектирование коттеджейдистанционное образование за границейford кроссовербелок в